EPC-SPOED

Ontdek vanaf nu onze nieuwe service voor de opmaak van uw EPC certificaat. 
U maakt een afspraak, de epcdeskundige komt ter plaatse. 
24 uur later zit het EPC in je mailbox, klaar on direct te gebruiken.

Een extra voordeel voor U is dat de SPOED service zonder meerprijs is.

De betaling is contant of met je Payconiq of Bacontact app. 
De factuur krijg je later per mail en per post in je brievenbus. 
En als bonus krijg je ook het EPC per post opgestuurd. 
Ook zonder meerprijs bij EPCDEBRUYCKER.

    Wat is een EPC (energieprestatiecertificaat)?

    Het EPC of energieprestatiecertificaat moet ervoor zorgen dat potentiële kopers of huurders de energiezuinigheid van een woning kunnen inschatten en deze informatie kunnen meenemen in hun beslissingsproces. Daarnaast kunnen verkopers de energiebesparende kenmerken van een woning benadrukken.

    Het EPC beschikt over een kengetal dat een indicatie geeft van het berekend energieverbruik. Dit energieverbruik wordt uitgedrukt in kWh per m² bruikbare vloeroppervlakte. Het kengetal houdt rekening met de isolatie en de luchtdichtheid van de woning. De installaties voor verwarming en voor de productie van warm tapwater worden ook beoordeeld. De berekening houdt echter geen rekening met het verbruiksgedrag van vorige bewoners van de woning.

    Daarnaast bevat het energieprestatiecertificaat ook een aantal energiebesparende maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Deze investeringen zijn niet verplicht uit te voeren, maar geven potentiële kopers of huurder de kans om het nut van een energiebesparende investering nader te bestuderen.

    Het afgeleverde EPC is 10 jaar geldig.